joi, 3 martie 2011

Se va circula la vară pe autostradă până la mare? Anca Boagiu zice că da, tu ce zici?


Declaraţiile din ultimul timp ale Ministrului Transporturilor dau speranţe turiştilor că vor ajunge la mare pe autostradă. După Marea Veste, ministrul revine si completează ştirea spunând vor merge pe autostradă, mai puţin pe tronsonul  Cernavodă Medgidia. Adică tronsonul cel mai dificil al şoselei dintre Cernavodă şi Constanţa. 

Autostrada până la mare înseamnă ca autostrada să înceapă de la Bucureşti şi să se termine întrun oraş de la mare. Cum georgrafia României nu s-a schimbat şi niciun oraş de la mare nu se numeşte Cernavodă, nu putem decât să ne întrebăm :  doamna Ministru ne insultă inteligenţa sau pur şi simplu are grave probleme de înţelegere a conceptelor pe care le utilizează?

Trecând peste partea hilară a acestei declaraţii observăm că un moment mai neprielnic pentru asemenea declaraţii nu putea exista, deoarece, începând cu data de 10 Ianuarie 2011 şi până în data de 10 Ianuarie 2012, podul de la Cernavodă este închis pentru reparaţii. Traficul de pe această porţiune a fost deviat prin oraşul Cernavodă, pe un drum plin de denivelări şi gropi. În concluzie, turiştii vor petrece mai mult timp în trafic ocolind gropile.

Aceasta nu este prima dată când autorităţile ne dau „veşti bune” ce privesc drumul spre mare. Acum un an, un alt ministru al cabinetului Boc,  Elena Udrea, promitea că în luna august 2011 turiştii vor merge de la Cernavodă la Costineşti pe un drum nou. Nu s-a întâmplat aşa, iar turiştii su trebuit să îndure iar aglomeraţia drumului spre mare, care, în ultimii ani, a devenit adevăratul „brand de ţară”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu